lördag 25 oktober 2008

Skräppost

När Internet fortfarande var nytt för mig, hade jag en "skojig" mailadress. Det var en sån där mailadress som jag tyckte var lite kul när jag var tretton. På den tiden fick jag också en massa skräppost. Det var de här gamla vanliga mailen om penisförstoring, fiktiva lottovinster och Viagra.

När jag sedan skaffade en seriös mailadress, förnamn_efternamn, slutade jag få de där mailen. Fram tills nu.

Jag praktiserar på en tidning och de har lagt till min mail på alla sina e-postlistor. Förutom ett stort antal pressmeddelanden och reklam som hamnar i inkorgen, får jag sedan jag började praktiken ett ännu större antal mail som hamnar i skräppostmappen. De handlar om penisförstoring, fiktiva lottovinster, läkemedel, internetdejting och universitetsdiplom.

Det intressanta med de där mailen är att de har en helt egen ton, en ton som är både kryptisk, felstavad, förvirrande och ändå övertydlig. Mailen kommer från avsändare med namn som
bancroft kok-kia, Lolita Heard, Liberty Duva, Anna Vicky och Norbert Eaton.


Mailen har subjectrader som:

No more problems with it
Youis measured by the siz of your love tool.
When his wife is angry with you at nights
Re: Diplomas from prestigious non-accredited universities
Boast your lenghthened love tool to everyone.
MSG ID:69813 Hi sweety! Remember me?
Make your friends envious
1000 singleladies from Russia are online now, have ineterst?

Någonstans i Internets mörkaste skrymslen sitter alltså några livs levande människor och kämpar med att hitta nya sätt att fiska pengar från folk. Och de hoppas att de kommer att lyckas genom att uttrycka sig på det här sättet. Jag undrar om de har tänkt helt rätt.

Jag måste säga att även om de här mailen är lite äckliga, blir jag samtidigt lite fascinerad av dem. Fascinerad av hur människorna som ligger bakom dem har lyckats hitta på så underliga avsändarnamn och ett helt unikt språkbruk, som inte går igen någon annanstans än i min skräppostmapp.

1 kommentar:

  1. Har du någonsin tänkt på att testa på GMail? Deras spamfilter är otroligt!

    Det är dumt att ta till penisförstoring. Man skaffar inte en större penis ifall man är lyckligt gift! Så enkelt är det bara. Läste en artikel om en stackars man som avled på grund av penisförstoring.

    SvaraRadera