fredag 12 december 2008

Dagens Nyheter blundar för nazivåld

De senaste veckorna har jag, som tidigare faktiskt hyst respekt för Dagens Nyheter, börjat ogilla dem ur djupet av mitt hjärta.

För först bränner nazisterna ner Cyklopen. Veckan därpå hålls norra Europas största nazistmarsch i Salem. Och de som står för den största demonstrationen emot den, bemöts med samma skepsis, förakt och motstånd i de etablerade mediernas nyhetsrapportering som vanligt.

På SR och i DN hette det att "högerextrema och vänsterextrema höll varsin demonstration idag i Salem". INGENSTANS är det någon som säger som det är: här organiseras norra Europas största nazistmarsch. På grund av det ordnas en motdemonstration av den utomparlamentariska vänstern, som kraftsamlar för att protestera mot nazismen medan de flesta andra väljer att titta bort.

Bilden som träder fram för en oinsatt läsare måste ju bli att Nätverket mot rasism befinner sig i Salem typ för att det är kul. Ingen förklarar att om det inte vore för nazistmarschen, skulle givetvis inte någon motdemonstration hållas! Men behovet av att framställa nazister och högerextrema respektive vänsterfolk som lika goda kålsupare går tydligen före att göra en nyhetsrapportering värd namnet.

Men det är klart. Den utomparlamentariska vänstern ska nu en gång för alla beskrivas som stenkastande ungdomar, vettvillingar och bråkstakar. För det har DN bestämt.

Den här upptrappningen av nazistvåld som har pågått de senaste veckorna måste tas på allvar. Som tur är finns det vissa som förstår det. Och nej, de skriver inte i DN.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar