lördag 28 juni 2008

Sloveniens största rappare

Det är lätt hänt att man glömmer vilket litet land man bor i. Som det här med att hela Sveriges befolkning består av lika många människor som typ två normalstora tyska städer.

Jag tänker på det där när jag kollar på "Goda dagars magi"-videon med Petter. Petter kan ju, enligt initierade källor som undertecknad, sägas vara Sveriges största rappare. Man har följt hans karriär från det att "Mikrofonkåt" spelades på Tryck till, vidare genom Bananrepubliken och lanseringen av Feven, och nu summeras karriären nostalgiskt i en video med klipp från det gångna decenniet. Och videon känns både snygg och cool.

Men. Tänk om man fick se en liknanade video med, säg, Sloveniens största rappare. Eller Finlands, eller Norges för den delen. Eller någon vit rappare från valfritt mindre land som rappar på sitt hemspråk. En summering av rapparens karriär, lite korniga videoklipp och landets motsvarighet till dj Sleepy och Eye'n'eye som skymtar förbi. Jag skulle med största sannolikhet uppfatta den videon mer som humor än som musik. Vilket betyder att det är så "Goda dagars magi"-videon skulle uppfattas av alla andra än svenskar, om nu någon utanför det här landet skulle få för sig att kolla in den.

2 kommentarer:

  1. Eller Speak den Ungerska rapparen.

    SvaraRadera
  2. Som alltid har Fredrik rätt. Speak ser för övrigt ganska mycket ut som Reinfeldt.
    I hope my black brothers feel the same like me!

    SvaraRadera